Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Javorové vdolečky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Na 10-12 vdolečků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3239 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 319 g
Tuky 176 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Celozrnná mouka, javorový sirup, podmáslí tvoří základ zajímavé variace vdolků.

Suroviny

+ navíc na poprášení
mouka celozrnná 80 g
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
sůl ½ ČL
máslo 160 g
nakrájené na kousky, + navíc na vymazání
lze nahradit mlékem
vejce 1 ks
marmeláda
na potření

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C, plech na pečení vyložte pečicím papírem. Smíchejte všechny suché ingredience, pak přidejte máslo a prohněťte ho prsty na drobenku. V jiné míse smíchejte javorový sirup a podmáslí (nebo mléko).

2

V drobence udělejte důlek a doprostřed vlijte podmáslí. Pomocí vidličky spojte, pak propracujte rukama. Buďte ale opatrní a nepřežeňte to, aby se vám máslo nerozpustilo pod rukama a těsto neteklo; mělo by být měkce formovatelné, ale stále pevné. Pokud je suché, přidejte trochu mléka, v opačném případě přisypte mouku.

3

Na lehce pomoučněné ploše těsto vyválejte na tloušťku 3–4 cm. Vykrajujte kolečka a položte je na plech, aby se skoro dotýkala. Koláčky potřete rozšlehaným vejcem a pečte 20–25 minut dozlatova. Polovinu z nich potřete marmeládou a sýrem a přiklopte druhou půlkou. Podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč