Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.2/5 Počet hodnocení: 31
Do hodiny Velmi snadné 5 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1649 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 219 g
Tuky 53 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravit těsto na domácí těstoviny je snadné a zábavné. Stačí jen několik jednoduchých ingrediencí – mouka, vejce, voda a olej. Domácí těstoviny mají jinou chuť než ty kupované a jejich textura je neodolatelně vláčná. S receptem na domácí vaječné těstoviny máte v ruce klíč k přípravě autentických italských těstovinových specialit, ať už jde o plněné ravioly nebo nejrůznější kombinace s rajčatovou omáčkou. Tyto jednoduché, ale chutné domácí těstoviny zpestří váš jídelníček a dodají mu zcela nový rozměr.

Suroviny

mouka semolina 300 g
vejce 3 ks
voda 3 PL
olivový olej 1 PL

Postup

1

Vsypte mouku do velké mísy a uprostřed udělejte důlek.

2

Do důlku rozklepněte vejce a přidejte vodu, olej a důkladně rozmíchejte.

3

Smíchejte vytvořenou směs s moukou až se začne tvořit těsto.

4

Propracujte těsto rukama na pomoučeném vále až je pěkně vláčné. V případě potřeby přidejte mouku nebo vodu.

5

Těsto zabalte do potravinové folie a nechte při pokojové teplotě 30 minut odpočinout.

    6

    Tímto je připraveno těsto a můžete přejít k vytváření těstovin.

    Tipy:

    • Celozrnná varianta: místo 2/3 semoliny přidejte hladkou celozrnnou mouku.
    • Příprava těsta v domácí pekárně: Tekuté ingredience vložte do pekárny a nechte chvíli promíchat. Potom odvažte mouku a přidejte. Nechte pekárnu hníst asi 15 min (začátek programu Těsto).

    Foto: Pixabay.com

    Autor: superduper

    Apetit magazín

    Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
    • Tipy a triky

    Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

    Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...