Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jednoduchý bramborový salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 23
Do hodiny Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4181 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 412 g
Tuky 241 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Že bramborový salát patří pouze na vánoční stůl? S tím si troufáme nesouhlasit. Co třeba ho použít jako nátěrku na chlebíčky, základ pro ruské vejce nebo si ho dát jen tak s rohlíkem jako studenou večeři? Uznejte, že příležitostí k tomu, jak si pochutnat na tomto jednoduchém bramborovém salátu je víc než dost. A pokud na jeho přípravu potřebujete recept, zde nabízíme náš  osvědčený.

Suroviny

brambory 1,5 kg
lojovité, varný typ A
sůl
pepř
čerstvě mletý
mrkev 3 ks
velká
petržel 2 ks
navíc lák dle potřeby
možno nahradit malou cibulí, oloupaná
vejce 2 ks
uvařená natvrdo (nemusejí být)
majonéza 300 g
nebo podle chuti
hořčice plnotučná 1 ČL
mražený hrášek 100 g
povařený podle návodu, nebo 1 malá konzerva sterilovaného hrášku, okapaná

Postup

1

Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, ale nesmějí se rozvařit; trvá to asi 20–30 minut od dosažení varu. Částečně zchladlé je oloupejte a nakrájejte na kostky

2

Očistěte mrkev a petržel a také je uvařte tak, aby zůstaly pevné. Nakrájejte na drobné kostičky. Potom nakrájejte nadrobno okurky a šalotku – snažte se, aby byly všechny kostičky stejně velké. Vejce, pokud je chcete použít, také nakrájejte na kostky.

3

Majonézu rozmíchejte s asi 6 lžícemi láku a s hořčicí. Na dno mísy rozprostřete čtvrtinu brambor, osolte je a opepřete, posypte čtvrtinou zbylých připravených nakrájených přísad a hrášku a polijte čtvrtinou ochucené majonézy. Postup opakujte do spotřebování přísad.

4

Pak opatrně podeberte rukama brambory naspodu mísy a vše krátce promíchejte. Ochutnejte, zda není potřeba salát dokyselit či dosolit, a uložte ho do chladu rozležet.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...