Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jednoduchý Eton mess
Eton mess
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jednoduchý Eton mess

5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné Na 6 pohárů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2155 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 164 g
Tuky 149 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chtějí vaši nejmenší mamince nebo tatínkovi připravit sladké překvapení? Pohár plný křehkých pusinek, nadýchané šlehačky a voňavých jahod je to pravé. Děti mohou snadno rozetřít sníh na připravený plech a poté vám pomáhat s odměřováním, mícháním a vrstvením surovin do skleniček. Větším dětem už můžete asistovat zpovzdálí.

Suroviny

jahody 500 g
nakrájené na větší kousky + pár hezkých na poloviny či plátky

Postup

1

Troubu vyhřejte na 120°C a velký plech vyložte pečicím papírem. Bílky šlehejte do pevných špiček a pak ve třech dávkách zašlehejte cukr. Vždy vyčkejte, až je předchozí dávka dokonale zapracovaná. Pokud pečete s dětmi, nechte je lžící naklást kopečky sněhu na plech. Nebo můžete sněhem naplnit cukrářský sáček a vytvořit špičky či věnečky. Pusinky ovšem budete lámat, takže tvar není až tak podstatný (pokud tedy nechcete nějaké použít v celku na ozdobu). Pečte zhruba 75 minut, nebo dokud nejsou pusinky dokonale suché a pevné a jdou snadno sloupnout z papíru. Přesná doba pečení závisí na velikosti pusinek. Nechte vychladnout.

2

Třetinu jahod rozmačkejte. Pusinky nahrubo nalámejte a 3/4 z nich promíchejte s rozmačkanými jahodami a se zbytkem nakrájeného ovoce. Smetanu vyšlehejte dotuha. Do sklenic vrstvěte střídavě jahody s pusinkami a šlehačku a na závěr posypte zbytkem nalámaných pusinek a ozdobte půlkami jahod. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pusinky můžete použít i kupované. Příprava pohárů pak bude ještě jednodušší.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/5

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč