Inspirovali jsme se španělskou chuťovkou marinera murciana. Na jednohubky, které se hodí i jako pohoštění pro sváteční návštěvy, můžete ,vytunit‘ i jakýkoli jiný jednodušší bramborový salát bez šunky.
Suroviny
tuňák (konzerva)
80
g
1 malá konzerva tuňáka v olivovém oleji, mírně okapaná
nebo bílý vinný ocet na doladění
preclíky malé
nebo italské tarallini
ančovičky (konzerva)
1
sklenka
petrželka
hladkolistá
tenké trojúhelníčky na ozdobení
Postup
1
Do bramborového salátu v misce vmíchejte rozdrobeného tuňáka a dolaďte citronovou šťávou a/nebo bílým vinným octem. Odložte do chladničky do okamžiku podávání. Pak naneste vždy na zvolené pečivo kopeček salátu a na něj naaranžujte půlku či jinou přiměřeně velkou část sardelového řezu. Dozdobte lístky petrželky a trojúhelníčky citronu.