Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí plecko s rozmarýnem

Jehněčí plecko s rozmarýnem

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3803 kcal
Bílkoviny 178 g
Sacharidy 14 g
Tuky 250 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jehněčí plecko je klihovité, a díky tomu nebude nikdy suché. Když ho upečete s kostí, vynikne jeho lahodná chuť.

Suroviny

rozmarýn 8 snítek
česnek 2 stroužky
drcený
olivový olej 60 ml
sůl mořská
pepř
ramínka

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Lístečky ze čtyř větviček rozmarýnu rozmělněte v hmoždíři spolu s česnekem a solí, přidejte olivový olej a dobře spojte. Pak směsí potřete maso a posypte ho zbylým rozmarýnem. Maso s kostí omotejte provázkem a položte ho na rošt do pekáče libovější stranou nahoru a vložte na 30 minut do trouby. Pak snižte teplotu na 160 °C, otočte ho a pečte hodinu. Pak znovu otočte a ještě hodinu dopékejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...