Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jogurtový cheesecake
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 59
Do hodiny Snadné Na 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6492 kcal
Bílkoviny 609 g
Sacharidy 292 g
Tuky 314 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si na neděli skvělý dezert z řeckého jogurtu.

Suroviny

sušenky 200 g
máslové
změklé
želatina 4 plátky
šťáva a kůra
nebo hustý bílý smetanový
voda z pomerančových květů 2 PL
pistácie 4 PL
nasekané, nesolené

Postup

1

Navlhčete dortovou formu o průměru 23 cm trochou vody. Potom dno i boky vyložte potravinářskou fólií. Snažte se, aby nikde nebyly hrboly ani výrazné sklady.

2

Sušenky rozdrobte prsty v míse, přidejte máslo a spojte do dokonale soudržné hmoty. Pak ji napěchujte na dno formy a dejte na půl hodiny odpočinout do ledničky.

3

Mezitím namočte na pět minut do ledové vody želatinové plátky. Na nízkém plameni zahřívejte šťávu z pomeranče s cukrem tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí.

4

Želatinu vyždímejte, vložte do pomerančového sirupu, rozmíchejte a stáhněte z ohně.

5

V míse smíchejte smetanu ke šlehání a jogurt, přimíchejte pomerančový sirup, pomerančovou kůru i vodu z pomerančových květů, přelijte do formy a chlaďte přes noc nebo až tři dny.

6

Před servírováním cheesecake posypte pistáciemi.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...