Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kachní prsa na asijský způsob se švestkami a perníkem
Kachní prsa na asijský způsob se švestkami a perníkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kachní prsa na asijský způsob se švestkami a perníkem

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 45 minut Velmi snadné Pro 2–3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1034 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 112 g
Tuky 34 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Perníčky v asijské omáčce? Ano! A dodají jí úžasnou vůni a neuvěřitelný šmrnc. Aromatická omáčka je k dokonale připraveným kachním prsům skvělou volbou.

Suroviny

s kůží, každé po 250 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
na kolečka
zázvor (čerstvý) 1 ČL
nastrouhaný
česnek 2 stroužky
utřené
pak čoi 2 ks
čerstvé, nakrájené na čtvrtky
koriandr čerstvý
lístky k podávání
rýže jasmínová
k podávání
zbavená semínek
Na omáčku
sójová omáčka světlá 5 PL
ideálně tamari
perníčky 6 PL
pevné sušenky (viz fotka), nastrouhané
švestková povidla 2 PL
vývar
trocha na zředění, nebo voda

Postup

1

Přísady na omáčku vložte do rendlíku a svařte, až bude hustá a lehce lepivá, podle potřeby můžete omáčku ‚povolit‘ vývarem či vodou.

2

Prsa osolte, opepřete a kůži nařízněte do mřížky. Vložte prsa do studené pánve kůží dolů a začněte na středním plameni zahřívat, z masa se bude uvolňovat tuk a nakonec se kůže vypeče dozlatova a křupava, trvá to 10–12 minut. Pak prsa otočte a opékejte z druhé strany ještě cca 3 minuty. Vyjměte z pánve, zabalte do alobalu a vložte do trouby vyhřáté na 180°C na cca 7 minut, aby prsa došla, cílem je růžové maso o vnitřní teplotě 60°C – doporučujeme použít teploměr.

3

Z pánve slijte tuk až na 1–2 lžíce. Do rozehřátého tuku vsypte cibuli, chvilku opékejte, pak přidejte zázvor a česnek, promíchejte a asi 1 minutu restujte. Přidejte pak čoi podélně rozkrojená na poloviny či čtvrtky dle velikosti a švestky. Až se švestky na řezu lehce opečou a pak čoi zavadne, přilijte omáčku a nechte vše společně prohřát. Kachní prsa nafilírujte a podávejte s omáčkou, jasmíno- vou rýží, posypané lístky koriandru a nakrájeným chilli.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/12

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...