Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kachní prsa po pekingsku
Kachní prsa po pekingsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kachní prsa po pekingsku

4.2/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2546 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 237 g
Tuky 105 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zjednodušený recept na tradiční pekingskou kachnu s mandarinskými palačinkami, s nímž si tuhle jinak náročnou dobrotu můžete dopřát i v časové tísni!

Suroviny

můžete použít také zbylé kachní maso z pečínky, natrhat ho a opéct v marinádě podle receptu
sůl
sójová omáčka 1 PL
Shaoxing
koření pěti vůní ½ ČL
slunečnicový olej 2 PL
zázvor (čerstvý) 5 cm
oloupaný, nastrouhaný
česnek 4 stroužky
prolisované
Na palačinky
voda 1 hrnek
vejce 1 ks
sůl 1 špetka
rostlinný olej
na opékání
K podávání
nakrájená na nudličky
meloun ½ ks
cantaloupe, nakrájený na nudličky
jarní cibulka 3 ks
nakrájené na proužky
koriandr čerstvý
lístky

Postup

1

Kachní prsa nařízněte na kůži do mřížky, osolte a do masa ze všech stran vmasírujte marinádu smíchanou ze sójové omáčky, vína Shaoxing, koření pěti vůní, slunečnicového oleje, zázvoru a česneku. Na středním ohni rozpalte pánev a položte do ní kachní prsa kůží dolů. Opékejte 8 minut dozlatova a dokřupava. Otočte a dopečte z druhé strany ještě 3 minuty. Pak volně zabalte do alobalu a nechte 10–15 minut odpočívat.

2

Mezitím připravte palačinky. Všechny suroviny na palačinky kromě oleje umíchejte v míse dohladka. Na středním ohni rozehřejte v pánvi trochu oleje a vlijte zhruba 1/8 těsta, rozlijte jej po celém dně pánve
a opečte z obou stran dozlatova. Takto postupujte, dokud nespotřebujete celé těsto, měli byste mít asi 8 tenkých palačinek.

3

Odpočaté maso nakrájejte přes vlákno na tenké plátky a podávejte vprostřed stolu doplněné palačinkami, nakrájenou zeleninou, omáčkou hoisin a koriandrem. Každý si do palačinky složí pokrm sám podle vlastní chuti.

NĚCO NAVÍC
Zázvor nejsnáze oloupete pomocí lžičky – jejím okrajem jde zázvorová slupka snadno seškrábnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...