Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kadeřávkovo-řepný salát s fetou
Kadeřávkovo-řepný salát s fetou
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Kadeřávkovo-řepný salát s fetou

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1785 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 143 g
Tuky 104 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zimní salát skvěle kombinuje zemitý kadeřávek, červenou řepu a slanou fetou.

Suroviny

olivový olej
podle potřeby
černucha (semínka) 1 ČL
baby kadeřávek 30 g
lze nahradit rukolou
bez silných stonků, nahrubo
vařená (lze použít vakuovanou kupovanou), na kostky
jarní cibulka 4 ks
na kolečka
kopr svazek
malý
rozdrobená nahrubo
Na zálivku
z jednoho citronu
olivový olej 4 PL
panenský
med 2 ČL
černucha (semínka) 1 ČL
koření sumah ½ ČL
skořice špetka
mletá
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Chléb pita potřete z obou stran 1 lžičkou oleje a posypte černuchou. Pečte v troubě na mřížce 10 minut, pěkně dozlatova a dokřupava. V polovině obraťte.

2

Přísady na zálivku prošlehejte s trochou soli a pepře. Na servírovací talíř nebo na 4 talíře naaranžujte baby kadeřávek či rukolu, kadeřávek, červenou řepu, jarní cibulku, kopr a fetu.

3

Až chléb pita zchladne natolik, aby s ním šlo pracovat, rozlámejte ho na kousky a posypte jím salát. Pak ho pokapejte zálivkou a rukama opatrně promíchejte, aby byly pokud možno všechny lístky smočené v zálivce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...