Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kakaová buchta s jablky a ořechy
ZDROJ: Moje Gotowanie
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 111
Do hodiny Velmi snadné Na 1 formu o rozměrech 20 x 30 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10000 kcal
Bílkoviny 200 g
Sacharidy 1200 g
Tuky 400 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kakaová buchta s jablky a vlašskými ořechy je neuvěřitelně jednoduchá a rychlá. Budete ji proto během podzimu a zimy péct určitě hned několikrát. Do těsta můžete vmíchat i rozinky, proslazené brusinky nebo si vyhrát s kořením. Jablečná buchta na plech je jedním z receptů, který by ve vaší sbírce neměl chybět.

Suroviny

vejce 4 ks
jablko 750 g
na vymazání formy
olej 125 ml
kypřicí prášek do pečiva 8 g
sůl
na poprášení

Postup

1

Vejce a jogurt vyjměte z lednice předem, aby se ohřály na pokojovou teplotu. Oloupejte jablka a vykrojte jádřinec. Ovoce nakrájejte na malé kostičky. Vlašské ořechy rozdrťte v hmoždíři nebo nahrubo nasekejte. Troubu předehřejte na 170 °C. Obdélníkovou formu nebo pekáč o rozměrech 20 x 30 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.

2

Vejce a cukr vyšlehejte. Smíchejte je s jogurtem a olejem. Vsypte suché ingredience, tedy mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, kakao, skořici a sůl. Míchejte, dokud se ingredience nespojí. Přidejte jablka a ořechy.

3

Těsto přendejte do připravené formy či pekáče. Stěrkou uhlaďte povrch. Vložte do předehřáté trouby na 50 minut. Pomocí špejle zkontrolujte, zda je buchta propečená. Pokud ji zapíchnete do buchty, měla by být po vytažení čistá a suchá, beze stop syrového těsta.

4

Jablečnou buchtu vyjměte z trouby a nechte vychladnout ve formě. Před podáváním moučník poprašte moučkovým cukrem.

Recept a fotografie převzaty z mojegotowanie.pl

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč