Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kalamáry s hráškem na víně

Kalamáry s hráškem na víně

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1388 kcal
Bílkoviny 157 g
Sacharidy 88 g
Tuky 34 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlé a jednoduché jídlo, které můžete podávat s proseccem či aperolem jako aperitivo nebo jimi můžete zahájit večeři a podávat je jako antipasti. Skvělé jsou horké ještě z pánve, ale obstojí i jako studený salátek.

Suroviny

olivový olej 1 PL
nakrájené nadrobno
česnek 3 stroužky
rozmáčknuté
řapíkatý celer 2 ks
nakrájené nadrobno
kalamáry 1 kg
lze nahradit olihněmi nebo drobnými olihněmi, nejlépe čerstvými, očištěnými nebo mraženými, povolenými
rajčata cherry 300 g
hrášek 350 g
čerstvého nebo mraženého, povoleného
vymačkaná z 1 citronu
sůl
chilli sušené špetka
vločky, nemusí být
petrželka 1 hrsti
hladkolistá, nakrájená nadrobno

Postup

1

V hlubší pánvi rozehřejte olej, vsypte cibuli, česnek a řapíkatý celer a opékejte zvolna zhruba 8 minut nebo do změknutí.

2

Přidejte kalamáry nebo olihně (malé můžete ponechat v celku, větší nakrájejte na kroužky) a krátce je opečte, potom přilijte víno a vsypte rajčata a hrášek, promíchejte a ještě chvíli opékejte. Zakápněte citronovou šťávou podle chuti, osolte, pokud chcete, přidejte chilli a nakonec vmíchejte petrželku.

3

Podávejte teplé nebo studené, nejlépe s čerstvým pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...