Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kapustnica
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 56
Do hodiny Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2209 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 282 g
Tuky 62 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pravá slovenská kapustnica s klobásou vydá i za hlavní jídlo, stačí si k ní ukrojit pořádný krajíc čerstvého chleba. 

Suroviny

vepřové sádlo 1 PL
česnek 3 stroužky
houby hrst
předem namočené v bílém víně
zelí kysané 1 kg
sůl
pepř mletý

Postup

1

V hrnci nechte rozpustit sádlo, přidejte najemno pokrájenou cibuli, na plátky pokrájený česnek a bobkový list a duste, dokud cibule nezměkne.

2

Přisypte papriku, krátce orestujte a přidejte namočené houby, klobásu, uzené maso a zelí.

3

Podlijte 1,5 – 2 litry vody, osolte, opepřete a vařte zhruba 2 hodiny, dokud zelí nezměkne.

NĚCO NAVÍC

Kapustnici můžete ještě vylepšit vařenou bramborou, haluškami, smetanou, domácí uzenou slaninou anebo jen čerstvou petrželkou,“ radí autor receptu šéfkuchař Marcel Ihnačák a dodává, že vegetariánskou variantu získáte tak, že nahradíte maso sušeným ovocem (švestkami či hruškami).

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Komentáře

03.11.2015 14:44

úžasný recept :) len tu klobásu variť v celku a nakoniec ju nakrájať, lebo nakrájaná sa varením takmer rozpadne.

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...