Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kapustové karbanátky se ztraceným vejcem
Kapustové karbanátky se ztraceným vejcem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kapustové karbanátky se ztraceným vejcem

3.8/5 Počet hodnocení: 11
Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1875 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 106 g
Tuky 94 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na ztracené vejce musíte mít trpělivost. Ovšem vaše kapustové karbanátky katapultuje do nebeských výšin.

Suroviny

slanina 250 g
plátky nakrájené na nudličky
uvařené, rozmačkané
uvařená, jemně pokrájená
sůl
pepř
drcený
vejce 4 ks

Postup

1

Obě cibule pokrájejte najemno a osmahněte je na lžíci másla doměkka; trvá to asi čtyři minuty. Pak přidejte na nudličky nakrájenou slaninu a nechte ji asi dvě minuty vysmažit. Nakonec vše smíchejte s uvařenými a rozšťouchanými bramborami, přidejte povařenou a pokrájenou růžičkovou kapustu, osolte, opepřete a vmíchejte drcený kmín. Z hmoty vytvarujte čtyři karbanátky. V pánvi rozehřejte zbývající máslo a karbanátky na něm z obou stran opečte dozlatova. Udržujte je teplé.

2

Do kastrolu nalijte vodu a přiveďte ji k varu. Pak do ní udělejte držadlem vařečky vír a do něj rozklepněte vejce – bílek přitom lžící rychle přetahujte přes žloutek a tvarujte kouli. Stáhněte plamen a tři minuty nechte vařit. Zopakujte se zbylými vejci. Na každý karbanátek položte jedno ztracené vejce a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč