Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Karamelizovaná malinová pizza

Karamelizovaná malinová pizza

5/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3526 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 318 g
Tuky 233 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Po zdravém obědě si dopřejte lehký ovocný dezert – děti si ho okamžitě zamilují! Pokud jste naladěni na zdravý životní rytmus, nahraďte smetanu bílým jogurtem. Dospělým můžete do krému přidat pár lžiček malinového likéru.

Suroviny

pomerančová šťáva
z půlky pomeranče
maliny 300 g
Na krém
nebo malinová šťáva

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Na lehce pomoučněné pracovní ploše rozválejte těsto na půlcentimetrovou výšku a vykrojte čtyři kola o průměru 12 cm. Přesuňte na plech, propíchejte vidličkou a pečte deset minut.

2

Mezitím připravte krém: mascarpone prošlehejte s cukrem a šťávou nebo likérem. Smetanu ušlehejte do polotuha, vetřete k mascarpone a až do podávání uložte do lednice.

3

V pánvičce rozehřejte cukr s máslem a smetanou. Prohřívejte asi pět minut, až se cukr rozpustí a vznikne hladká karamelová omáčka typické světle hnědé barvy. Sejměte z ohně a vmíchejte nastrouhanou pomerančovou kůru.

4

Předpečené korpusy vyjměte a rozložte na ně maliny tak, aby zůstal volný asi půlcentimetrový okraj. Ovoce potřete karamelem, vraťte do trouby a pečte pět až osm minut, než okraje korpusů zezlátnou. Ozdobte krémem a přelijte zbylou karamelovou omáčkou.

Křehké těsto
Chcete si připravit domácí? Zkuste tenhle recept: prosijte 200 g hladké mouky a 60 g moučkového cukru, přidejte 120 g mírně změklého másla a 1 malý žloutek. Vše zpracujte na těsto. Před vyválením ho nechte půl hodiny odpočinout v lednici.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...