Klasická příloha v podobě kapustiček posunutá o úroveň výše zkaramelizováním cibulek a podlitím calvadosem. Uvidíte, že bude rychle mizet.
Suroviny
Postup
Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, vsypte kapustičky a 2–3 minuty je povařte. Slijte a propláchněte je ledovou vodou, aby se zastavil var.
Pancettu vsypte do studené pánve a pomalu zahřívejte, aby pustila tuk a pěkně se vypekla dokřupava. Vyjměte ji děrovanou lžící, vsypte šalotky a na středním plameni je 10–15 minut opékejte.
Na posledních 5 minut přidejte kapustičky, zvyšte plamen a opékejte dozlatova. Ztlumte plamen, přilijte calvados, ocet, med a 50ml vody. Vsypte pancettu a ještě 10–15 minut povařte, aby šalotky a kapustičky byly akorát měkké a omáčka lehce zhoustla.