Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Karbanátky s jablky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 8
Do 50 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3931 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 446 g
Tuky 195 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na spojení vepřového s jablky je spolehnutí, proto jsme na něj vsadili při přípravě karbanátků. Lehká kyselost a nasládlost jablek tučnému masu svědčí a naše karbanátky jsoutak  lahodným důkazem, že tahle dvojice spolu jednoduše funguje.

Suroviny

Granny Smith, neoloupané a nakrájené nadrobno
nakrájená nadrobno
jarní cibulka 1 ks
nakrájená nadrobno
mrkev ½ ks
nastrouhaná najemno
petrželka 1 PL
hladkolistá, najemno nasekaná
vejce 1 ks
sůl
rostlinný olej
na opékání
strouhanka 1 hrnek
nemusí být
Na bramborovou kaši
varný typ B nebo C, oloupané
sůl
máslo 125 g
nebo dle chuti
mléko 150 ml
teplé, množství upravit podle potřeby
Na salát
vinný ocet bílý 1 PL
rostlinný olej 50 ml
sůl
podle chuti
pepř
podle chuti
salát
směs salátových lístků (rukola, baby špenát, polníček)

Postup

1

V míse smíchejte všechny ingredience na karbanátky a propracujte, pokud je směs hodně vlhká, můžete přisypat strouhanku. Z masové směsi tvořte placičky a opékejte je na oleji z obou stran dozlatova.

2

Brambory nakrájejte na kostky a uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte a rozšťouchejte. Přidejte máslo, mléko a metličkou prošlehejte do hedvábné kaše. Dosolte, případně přidejte máslo či mléko.

3

Na salát dejte do misky ocet a do něj postupně pramínkem za stálého šlehání metličkou přilévejte olej, až vznikne hladká emulze. Dochuťte solí a pepřem. Promíchejte s lupením. Karbanátky podávejte s kaší a zeleným lupením.

NĚCO NAVÍC
Zálivku na salát lze snadno obměnit, ocet můžete nejdříve prošlehat s medem či javorovým sirupem nebo přidejte hořčici – dijonská půjde k jablkům a vepřovému skvěle.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/2

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...