Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kaštanovo-celerový krém
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3057 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 369 g
Tuky 133 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chuť a vůně pečených kaštanů je neodmyslitelně spjatá s adventními trhy. Víte ale, že kaštanům nesmírně sluší i jiné podoby než pouhé jednoduché pečení? Zkuste je proměnit třeba v dokonale jemnou krémovou polévku... Lahůdka!

Suroviny

na kostičky
řapíkatý celer 1 ks
nakrájený na proužky
kaštany 400 g
oloupané, předvařené či pečené + pár nasekaných na ozdobení
česnek 1 stroužek
nasekaný najemno
jalovec 3 kuličky
vývar kuřecí 1 l
nebo více podle potřeby
petrželka
pár snítek hladkolisté
olivový olej
pár kapek

Postup

1

V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm zvolna pancettu dozlatova. Malou část odložte na ozdobení stranou. Přidejte oba druhy celeru a opékejte. Pak vsypte celé kaštany, česnek a koření a ještě 1–2 minuty restujte. Zalijte vývarem, aby zelenina a kaštany byly těsně ponořené. Uveďte k varu a nechte cca 15–20 minut zvolna vařit, až celer změkne.

2

Vyjměte koření, přilijte smetanu a zbývající vývar. Rozmixujte na hladký krém. Každou porci ozdobte odloženými kousky opečené pancetty, nasekanými kaštany, pár lístky petrželky a několika kapkami olivového oleje.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/11

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč