Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kávová zmrzlina v máslové sušence s malinami
Kávová zmrzlina v máslové sušence s malinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kávová zmrzlina v máslové sušence s malinami

4.8/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné Na cca 10 sendvičů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3816 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 269 g
Tuky 284 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalý letní dezert? Tenhle! Jsou to tři potěšení v jednom. Sladká sušenka, osvěžující kávová zmrzlina a čerstvé maliny... Hotová slast! Abyste si tenhle luxusní moučník mohli snadno připravit i doma, nafotili jsme pro vás postup pěkně krok za krokem. 

Suroviny

Na kávovou zmrzlinu
vychlazená
káva instantní 2 PL
slazené
čerstvé, na ozdobu
Na sušenky
máslo 120 g
studené, na kostičky
+ na poprášení
sůl 1 špetka
+ na poprášení

Postup

1

Smetanu nalijte do mísy (může být od robota), přisypte kávu a šlehejte do měkkých špiček – pozor na přešlehání, jinak půjde šlehačka špatně spojit s kondenzovaným mlékem.

2

Pak opatrně přilijte a vmíchejte kávový likér.

3

Nakonec stěrkou zlehka zapracujte do kávové šlehačky kondenzované mléko.

4

Vlijte směs do mrazuvzdorné nádoby, povrch zakryjte potravinářskou fólií a vložte přes noc do mrazáku.

5

Do čisté mísy od robota vložte máslo, mouku, sůl a na ně prosejte moučkový cukr. Nasaďte na robot plochý šlehač a za-pněte přístroj na nízké otáčky. Jak se těsto začne spojovat, vyndejte ho z mísy a rychle propracujte rukama. Těsto zploštěte do disku, zabalte do potravinářské fólie a uložte do lednice nejméně na 1 hodinu.

6

Troubu předehřejte na 180 °C. Vyložte plech pečicím papírem.

7

Pracovní plochu poprašte moukou a vyválejte těsto na cca 0,4 mm.

8

Vykrájejte formičkou o průměru 5 cm sušenky a přeneste na plech. Těsto nevyvalujte víc než dvakrát, bylo by tvrdé.

9

Pečte zhruba 12–15 minut. Sušenky nechte chladnout na plechu 5 minut, potom přesuňte na mřížku a nechte zcela vychladnout.

10

Plňte kopečkem zmrzliny, každý lehce seřízněte, aby na něm dobře seděla druhá sušenka a naplněné sušenkové sendviče vraťte do mrazáku na finální ztuhnutí. Podávejte zdobené malinami a poprášené moučkovým cukrem.

NĚCO NAVÍC
Sušenky můžete také jen nalámat do nezmrzlé směsi – příjemně ve zmrzlině změknou.

Krásný designový porcelán, potřeby pro cukráře i kvalitní suroviny zakoupíte se slevami až 40 % u našich partnerů během Dnů Apetit – online festivalu pro všechny, pro které je jídlo vášeň a životní styl. Nabídka platí jen do 27. 6.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč