Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.1/5 Počet hodnocení: 353
Do hodiny Velmi snadné Na 1 bábovku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3684 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 633 g
Tuky 86 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Způsobů, jak vylepšit recept na bábovku je celá řada. Pokud do těsta použijete kefír, bude bábovka vláčná, šťavnatá a lehká. Příprava těsta na bábovku je navíc velmi rychlá. Bábovka z kefíru vás určitě dostane! 

Suroviny

vejce 2 ks
olivový olej 4 PL
sůl 1 špetka
kefír 500 ml
na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy

Postup

1

Vejce ušleháme s cukrem a olejem do pěny. K základu přidáme mouku s jedlou sodou a solí a nakonec vmícháme kefír.

2

Těsto na kefírovou bábovku nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy.

3

Kefírovou bábovku pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 45 minut nebo do chvíle, kdy zapíchnutá špejle vyjde z korpusu ven čistá a suchá (tedy bez stop syrového těsta).

4

Asi 15 minut necháme bábovku chladnout ve formě, poté vyklopíme, necháme zcela vychladnout, podle chuti pocukrujeme a podáváme.

Ilustrační fotografie: Unsplash.com

Autor: melounitko

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...