Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Klasická shakshuka

Klasická shakshuka

Hodnocení receptu
4.3/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1414 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 34 g
Tuky 99 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Blízkovýchodní shakshuka představuje jednoduchou kombinaci dušených rajčat, paprik, cibule a sázených vajec. V Izraeli toto výživné jídlo snídají, ale podávat ho můžete i jako jako brunch, oběd i rychlou večeři. Její příprava je snadná, nabízí spoustu obměn a zužitkujete do ní úrodu rajčat i paprik.

Suroviny

olivový olej 2 PL
Nakrájena najemno
Nakrájená, zbavená semen
římský kmín 1 PL
chilli ¼ ČL
nebo podle chuti
vejce 6 ks
sůl a pepř
koriandr čerstvý
na ozdobení, můžete nahradit třeba pažitkou, mátou nebo jarní cibulkou
petrželka
Na ozdobení

Postup

1

Ve velké pánvi na středním plameni rozehřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou papriku a cibuli a smažte 5 minut, nebo dokud cibule nezesklovatí.

2

Přidejte česnek a koření a nechte vše rozvonět zhruba 3 minuty.

3

Nalijte plechovku rajčat do pánve a rajčata rozšťouchejte vařečkou. Dochuťte solí a pepřem a omáčku přiveďte k varu.

4

Když se omáčka zredukuje (zbaví se přebytečné vody), lžicí vytvořte v omáčce malé jamky a do každé jamky rozklepněte vejce. Vařte 5-8 minut na mírném plamenu, nebo dokud nejsou vejce hotová podle vašich představ. Ozdobte bylinkami.

Autor: Nela123

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč