Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 422 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 81 g
Tuky 0 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jihoamericky pikantní

Suroviny

Na zmrzlinu
500 ml
základní vanilková zmrzlina
2 ks
čokoládovo-kokosové tyčinky nasekané nahrubo
Na salsu
ananas 250 ml
čerstvý, zralý, na kostičky
mango 250 ml
zralé, na kostičky
1 PL
čerstvá červená chilli paprička nasekaná, zbavené semínek
třtinový cukr 1 ČL

Postup

1

Při pokojové teplotě nechte zmrzlinu trochu změknout. V míse ji promíchejte s kokosovou tyčinkou. Přesuňte do vaničky a dejte znovu na 30 minut do mrazáku.

2

Smíchejte přísady na salsu. Přikryjte a nechte půl hodiny odpočívat v chladu.

3
Do pohárů dejte připravenou zmrzlinu a doplňte salsou.

NĚCO NAVÍC

Pokud nejste příznivci ostrých chutí, můžete ubrat chilli papričky. Když je ale použijete v mraženém stavu, není jejich chuť tak ostrá.

[[nid:26628]]

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...