Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kořeněná rýže s panýrem a hráškem
Kořeněná rýže s panýrem a hráškem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Kořeněná rýže s panýrem a hráškem

4.8/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1738 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 226 g
Tuky 61 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K přípravě této jednoduché večeře inspirované indickou kuchyní vám postačí jenom pár surovin. Po prvním ochutnání se ovšem rychle přesvědčíte, že k famoznímu výsledku občas stačí opravdu málo!

Suroviny

rýže basmati 250 g
uvařená, přírodní
rostlinný olej 2 PL
panýr 200 g
nebo jiný sýr vhodný k opékání
mražený hrášek 100 g
prolitý horkou vodou
máta 1 hrst
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
K podávání
klínky
či jiné chlebové placky

Postup

1

Pokud ji nemáte v mrazáku, uvařte rýži.

2

V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Opečte na něm ze všech stran dozlatova sýr nakrájený na kostky. 

3

Přidejte kari pastu a nechte ji rozvonět. Přidejte rýži a hrášek, všechno promíchejte. 

4

Do jogurtu vmíchejte mátu a sůl a pepř podle chuti. Rýži rozdělte do 2 misek a podávejte pokapanou jogurtem, doplněnou klínky citronu a chlebovými plackami.

NĚCO NAVÍC
Na 250 g uvařené přírodní rýže basmati je třeba uvařit cca 130 g suché.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...