Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krabička s uzenou makrelou a fazolemi
Krabička s uzenou makrelou a fazolemi
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media/Ant Duncan
sdílet:

Krabička s uzenou makrelou a fazolemi

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2217 kcal
Bílkoviny 151 g
Sacharidy 247 g
Tuky 71 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stačí pár surovin a do čtvrt hodinky máte hotový skvělý oběd. Pokud úplně neholdujete uzené makrele, zkuste třeba uzené kuřecí stehno nebo tofu.

Suroviny

1 konzerva
olivový olej 2 PL
vinný ocet bílý 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 2 PL
hladkolistá, nasekaná
nadrobno
makrela 2 filety
uzená, zbavená všech kostí
klínky, k podávání

Postup

1

Fazole vsypte do cedníku, propláchněte pod tekoucí studenou vodou a nechte okapat. V misce prošlehejte olivový olej, vinný ocet a smetanový křen. Dochuťte solí a pepřem. Přisypte fazole, petrželku, červenou cibuli a promíchejte.

2

Rozdělte do dvou krabiček a navrch položte filety z makrely a klínky citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...