Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Králík na paprice
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 82
Do dvou hodin Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1882 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 122 g
Tuky 133 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Králík na paprice je důkazem toho, že s dobrým receptem zvládnete i tradiční jídlo stejně dobře jako babičky. Pečené králičí maso se rozplývá na jazyku a v kombinaci se smetanovou omáčkou tvoří symfonii, která se neomrzí. Králíka na paprice podávejte s kynutým knedlíkem, těstovinami nebo rýží.

Suroviny

cca 1,5 kg, naporcovaný
sůl
máslo 100 g
velké, nadrobno
nové koření 3 kuličky
tymián
troška
vmíchaná do smetany na vaření

Postup

1

Králíka osolte a obalte v paprice.

2

V kastrolu na másle zpěňte cibuli, vložte králíka, zvolna ho opečte, přidejte koření, podlijte vodou, zakryjte a duste doměkka (je-li třeba, dolévejte vodu); trvá to asi 1–1,5 hodiny.

3

Hotového králíka vyndejte, šťávu propasírujte přes cedník či rozmixujte a pak v kastrolu smíchejte s moukou vmíchanou ve smetaně.

4

Povařte 15 minut a pak vraťte králíka do omáčky. Králíka na paprice podávejte s kynutými knedlíky, noky či těstovinami (nudlemi).

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...