Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krémová česnečka s krutony
Krémová česnečka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krémová česnečka s krutony

3.9/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2171 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 222 g
Tuky 102 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Česnečka dotažená do absolutní dokonalosti: fantasticky krémová a s křupavými krutonky. 

Suroviny

nakrájená nadrobno
česnek 4 stroužky
3 stroužky na plátky + 1 stroužek drcený
nakrájené na malé kostky
vývar 300 ml
zeleninový, hovězí nebo drůbeží
mléko 400 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka
na dozdobení
Na krutonky
česnek 2 stroužky
na kolečka nebo 5 plátků toustového chleba na kostičky
rozpuštěné
rostlinný olej 1 PL
petrželka 2 PL
hladkolistá, nasekaná nadrobno
sůl

Postup

1

Na 2 lžících másla opékejte 2 minuty cibuli, pak přidejte česnek na plátky a míchejte ještě další minutu. Vhoďte brambory a zalijte vývarem a mlékem. Osolte, opepřete a zvolna vařte, dokud nebudou brambory měkké. Rozmixujte a zjemněte smetanou. Přiveďte k varu, vmíchejte drcený stroužek česneku a vypněte. Podávejte s krutonky, posypané petrželkou.

2

Česnek na krutonky utřete a promíchejte s máslem, olejem a petrželkou. Přidejte krutonky, promíchejte a zvolna je opékejte na pánvi nebo v troubě.

NĚCO NAVÍC
Krutonků si klidně udělejte více a pak je chrupkejte jen tak nebo je použijte do salátu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/10

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...