Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krémová houbová polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 44
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1616 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 126 g
Tuky 81 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luxusní krémová houbovka vám v prvních chladných dnech přijde vhod!

Suroviny

houby 600 g
směs čerstvých hub, nejlépe lesních
slunečnicový olej 2 PL
oloupaná a nakrájená na plátky
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený na plátky
česnek 3 stroužky
nakrájené na plátky
petrželka 1 svazek
hladkolistá – listy a stonky zvlášť, nasekané + na ozdobení
tymián 3 snítky
odrhnuté lístky, nebo více
vývar kuřecí 1,5 l
či zeleninový
sůl
pepř
čerstvě mletý
+ navíc na ozdobení
čerstvý, k podávání

Postup

1

Houby očistěte, ze žampionů, růžovek a jiných podobných hub oloupejte kloboučky, u hřibovitých hub s tmavými rourkami zvažte jejich odstranění, aby polévka nebyla moc tmavá.

2

Houby nakrájejte na plátky, malé lišky nechte v celku.

3

V hrnci na středním plameni rozehřejte olej, přidejte cibuli, řapíkatý celer, česnek, stonky petrželky, snítky tymiánu a houby. Osolte, přiklopte a zvolna duste doměkka.

4

Odložte 4 lžíce houbové směsi. Zbytek hub v hrnci zalijte vývarem a přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 15 minut.

5

Podle potřeby dosolte, opepřete a rozmixujte dohladka. Vmíchejte smetanu, přiveďte zpátky k varu a ihned vypněte.

6

Polévku podávejte v miskách, ozdobenou lístky petrželky a odloženými houbami. Ozdobte smetanou a doplňte opečenými plátky chleba, na které můžete navršit část odložených hub.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč