Rychlý, snadný oběd nebo večeře, to je mrkvová polévka. Recept může mít spoustu obměn, místo smetany můžete použít třeba kokosové mléko, polévka rázem dostane exotičtější chuť.
Suroviny
mrkev
500
g
pokrájená
brambory
3
ks
oloupané, pokrájené
smetana na vaření
250
ml
12%
kari koření
sůl
pepř
máslo
1
PL
na zjemnění
Postup
1
Mrkev a brambory vařte v osolené vodě zhruba čtvrt hodiny doměkka.
2
Kousek mrkve si nechte stranou na ozdobu a zbytek rozmixujte se smetanou na krém.
3
Prohřejte, okořeňte a rozpusťte v něm kousek másla. Rozdělte polévku do talířů a podávejte ozdobenou plátky mrkve.
4
VARIACE
Základ polévky můžete obměňovat kořením: místo kari koření použijte aromatické bylinky, především tymián, v létě zkuste kouzlit i s mateřídouškou. Úplně jiný voňavý tón zařídí skořice, té ale přidejte jen špetku.
Komentáře