Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krémová vločková polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2404 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 131 g
Tuky 158 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévku můžete po vyjmutí petrželky promixovat, nás ale bavilo, že je jemná a zároveň je v ní do čeho kousnout.

Suroviny

nakrájená nadrobno
jemné
mrkev 1 ks
nakrájená nadrobno nebo nastrouhaná nahrubo
petrželka 2 snítky
hladkolisté či kudrnky
vývar zeleninový 1 l
studený
sůl
pepř
čerstvě mletý
30–31% – 1 kelímek
Na posypku
dýňová semínka 1 hrst
nebo slunečnicová semínka
mandle 1 hrst
nebo mandlové lupínky či vlašských ořechů (může být i směs)
K podávání
pažitka
nasekaná
vejce 4 ks
pošírovaná (viz Něco navíc) či uvařená nahniličko a nakrájená
řeřicha 1 bal
nastříhaná nebo jiné mikrobylinky

Postup

1

V hrnci opečte na másle na mírném až středním ohni cibuli dosklovita, přisypte vločky a ještě asi 2 minuty opékejte za stálého míchání. Přidejte mrkev a petrželku, vlijte vývar, osolte a opepřete, přiveďte k varu a vařte do úplného změknutí vloček i zeleniny, cca 10–15 minut. Mezitím opražte přísady na posypku a připravte vše ostatní k podávání.

2

Až budou oves i zelenina měkké, odstraňte petrželku a podle potřeby nařeďte polévku trochou vody či dalším vývarem. Vmíchejte do ní smetanu, prohřejte, ale už nevařte. Podávejte s posypkou a uvedenými surovinami.

NĚCO NAVÍC
Na pošírovaná vejce do mírně probublávající vody v rendlíku vlijte 2 lžíce octa. Vejce vždy po jednom rozklepněte do hrnku a pak přelévejte do vody. Vařte 3–4 minuty. Vyndavejte je pomocí ploché naběračky a osušte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/9

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč