Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krevetový chlebíček s kaviárem
Krevetový chlebíček s kaviárem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krevetový chlebíček s kaviárem

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 742 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 39 g
Tuky 24 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krevetové chlebíčky ozdobené lososvým kaviárem budou hitem každého večírku. Jsou noblesní, lahodné a velmi efektní. Chcete-li jim dodat šmrnc a další chuť, použijte k ozdobení česnekové klíčky. 

Suroviny

krevety 300 g
menší, loupané, vařené
nakrájená nadrobno
kopr hrnku
nasekaný + snítky na ozdobení
šťáva vymačkaná a kůra nastrouhaná z 1/2 + z druhé 1/2 plátky na ozdobení
majonéza 1 PL
hořčice dijonská ¼ ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
k podávání (žitný, semínkový, tmavý či světlý toustový)
kaviár 50 g
lososový, na ozdobení
bylinky
mikrobylinky či klíčky na ozdobení

Postup

1

V míse smíchejte krevety, šalotku, kopr, citronovou kůru a šťávu, zakysanou smetanu, majonézu a dijonskou hořčici. Osolte a opepřete. Zakryjte a dejte do chladničky až do doby podávání.

2

Podávejte na trojúhelníčkách z chleba. Ozdobte kaviárem, koprem, popřípadě i tenkými klínky či plátky citronu a mikrobylinkami či klíčky.

NĚCO NAVÍC
Chlebíčky můžete vylepšit přidáním lístku salátu pod krevety (díky tomu se pečivo nerozmočí). Stejně tak lze přidat i vejce nakrájené na plátky. Nebo pečivo jen namažte máslem a lehce osolte, třeba himálajskou nebo uzenou solí. Směs krevet, majonézy a zakysané smetany nebo crème fraîche můžete dochutit i tabascem, křenem či brandy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/1

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč