Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 31
Do hodiny Velmi snadné Na 4 koláče

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2178 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 356 g
Tuky 69 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neodolatelné koláče s rebarborou a borůvkami. Hotové za půl hodinky.

Náš tip: Jak na rebarboru? 

 
Skryt pre seznam

Suroviny

na 1 cm kousky
navíc
škrob 2 PL
rozválené
vejce 1 ks

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Oloupanou pokrájenou rebarboru, borůvky, krupicový cukr a kukuřičný škrob smíchejte v míse. Rebarborové kousky a borůvky by se měly obalit sypkými přísadami.

2

Listová těsta rozbalte a nechte chvíli odpočinout. Z každého vykrojte dvě dvaceticentrimetrová kola a položte je na plech vyložený pečicím papírem.

3

Doprostřed každého dejte rybízovo-rebarborovou směs, přehněte konce těsta - tak, aby rebarboru téměř přikryly, potřete rozšlehaným vejcem, posypte zbývajícím krupicovým cukrem a pečte patnáct až dvacet minut dozlatova.

Něco navíc: Zbytky listového těsta spojte, vyválejte a udělejte další koláč ze zbytků. A koncem léta, kdy zraje černý rybíz, jím nahraďte borůvky - koláč je neodolatelný!

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...