Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krupicové noky se špenátem
Krůtí stehno pečené na špeku, česneku a rozmarýnu a krupicové noky se špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krupicové noky se špenátem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1946 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 193 g
Tuky 100 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle noky jsou zase jiné než ty z bramborového těsta, jsou lehčí a nadýchanější. Oceníte je nejen k pečenému masu, ale výborné budou i k omáčkám. A ty, co zbudou, si můžete pro změnu připravit jako netradiční knedlíky s vajíčkem.

Suroviny

mléko 500 ml
+ 1 lžíce na hotové noky
sůl
krupice 220 g
+ navíc na obalení noků
vejce 2 ks
prošlehaná

Postup

1

Mléko vlijte do hrnce, vhoďte do něj máslo a zahřejte téměř k varu. Řádně osolte. Tenkým pramínkem za stálého míchání přisypávejte krupici, až se vytvoří hustá kaše – měla by se odlepovat od vařečky. Nechte vychladnout.

2

Mezitím spařte špenát vroucí vodou, pak ho zchlaďte, vyždímejte z něj co nejvíc vody a nasekejte ho najemno. Dejte vařit velký hrnec osolené vody.

3

Do vychladlé krupicové kaše zapracujte vejce a připravený špenát. Pomocí 2 lžic tvarujte noky, obalujte je v krupici a skládejte na tác. Pak všechny najednou vhoďte do vroucí vody. Vařte pár minut, zhruba 5, až vyplavou na hladinu. Vylovte je pak hned, ať je nerozvaříte, a promíchejte v míse s máslem. Podávejte k pečené krůtě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...