Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křupinky s uzeným lososem
Křupinky s uzeným lososem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Křupinky s uzeným lososem

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Na 8–12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1415 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 63 g
Tuky 101 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V časovém presu lze křupinky nahradit tenkými plátky pečiva opečenými na troše olivového oleje.

Suroviny

sůl vločková ½ ČL
vychlazený
o pokojové teplotě
mák celý 1 PL
zastudena uzený nebo marinovaný, nadrobno
šalotka 1,5 ČL
nebo bílá část jarní cibulky, nakrájená najemno
pažitka 1,5 ČL
nakrájená najemno
nastrouhaná
pepř
čerstvě mletý
čerstvý, na ozdobení

Postup

1

Troubu předehřejte na 190°C. Plech vyložte pečicím papírem. V misce promíchejte metlou mouku s cukrem a se solí. Vlijte bílek a vyšlehejte dohladka. Pak vešlehejte nakrájené máslo dokrémova.

2

Pak vždy nalijte necelou lžíci těsta na plech a kruhovým pohybem ji rozetřete spodkem lžíce na placičku o průměru zhruba 6 cm, v dostatečných rozestupech pokračujte do spotřebování těstíčka (viz Něco navíc). Posypte mákem a pečte v prostřední části trouby asi 8–10 minut, aby křupinky zezlátly, v polovině pečení obraťte plech. Nechte vychladnout.

3

V misce promíchejte lososa se šalotkou, pažitkou, citronovou kůrou a špetkou pepře. Směs rozdělte na křupinky a ozdobte troškou crème fraîche, špetičkou pepře a koprem. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Zvolili jsme snazší silnější variantu křupinek, pokud byste je dělali tenčí (cca ze lžičky těstíčka), budou potřeba 2 plechy. Pak se pečou uprostřed a nahoře a plechy se v půli pečení obracejí a také vyměňují navzájem. Vychladlé vydrží tenké křupinky 2 dny ve vzduchotěsné nádobě, silnější 1 den.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...