Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krůtí maso s fazolkami a rýží
Krůtí maso s fazolkami a rýží
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krůtí maso s fazolkami a rýží

4.6/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3233 kcal
Bílkoviny 157 g
Sacharidy 309 g
Tuky 152 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Místo rýže můžete příště vyzkoušet kuskus, jáhly nebo quinou.

Suroviny

rýže hnědá 300 g
sůl
pepř
čerstvě drcený
olivový olej 4 PL
vývar kuřecí 125 ml
studeného a na kostičky
malá, nadrobno
fazolky zelené 500 g
rajčata cherry 200 g

Postup

1

Nejdřív uvařte rýži podle návodu na obalu, aby byla al dente, a zatím ji odložte stranou.

2

Maso nakrájejte na tenké plátky, osolte a opepřete. V pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje a maso na něm opečte z obou stran, potom dejte stranou.

3

Do výpeku v pánvi vlijte vývar a nechte zredukovat zhruba o třetinu. Odstavte z plotny a vmíchejte máslo. 

4

V další pánvi opečte na zbývajícím oleji červenou cibuli dozlatova, přidejte zelené fazolky a celá třešňová rajčátka. Přiklopte pokličkou a duste, dokud nebudou rajčata i fazolky měkké.

5

Do krabičky vrstvěte rýži, na ni krůtí maso a nakonec zeleninu. Maso s rýží polijte výpekem z pánve, případně výpek přelijte do malé plastové krabičky a ohřejte jej zvlášť a přidejte až při podávání.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč