Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krůtí masové kuličky s česnekovým chlebem z jedné pánve
Masové kuličky s česnekovým chlabem z jedné pánve
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Krůtí masové kuličky s česnekovým chlebem z jedné pánve

3.4/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné 3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3086 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 442 g
Tuky 84 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché, a přesto skvělé jídlo z jedné pánve, na kterém si pochutná celá rodina. Pokud máte opravdu málo času, můžete místo tvarování masových kuliček použít kupované. V takovém případě bude večeře na stole opravdu za pár minut. 

Suroviny

oregano 1 ČL
fenyklová semínka 1 ČL
sůl
pepř
olivový olej 1,5 PL
nakrájená
česnek 3 stroužky
cukr 2 ČL
natrhaná na kousky
pečivo 4 plátky
nejlépe česnekový chleba (viz Něco navíc), natrhané na kousky o velikosti sousta
nastrouhaný
salát
k podávání (nemusí být)
k podávání (nemusí být)

Postup

1

Ve větší míse smíchejte mleté krůtí maso, oregano, fenyklová semínka. Osolte a opepřete. Ze směsi odebírejte kousky o velikosti vlašského ořechu a tvarujte z nich kuličky.

  • TIP: Aby se s kuličkami dále lépe pracovalo, je dobré je dát na pár minut do lednice. Bodou pevnější a budou se tak lépe opékat.
2

Ve velké pánvi vhodné do rouby rozehřejte polovinu oleje a připravené masové kuličky opečte ze všech stran dozlatova. Nevadí, pokud nebudou zcela propečené. Odložte je stranou na talíř.

3

Troubu předehřejte na 200°C.

4

Do pánve přilijte zbývající olej a přidejte cibuli. Za stálého míchání restujte do změknutí asi 10–12 minut.

5

Potom přidejte nasekaný česnek a nechte asi minutu opékat. 

6

Pak přidejte rajčatový protlak, krájená rajčata a cukr.

7

Směs duste 10–15 minut a poté podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

8

Do omáčky vraťte masové kuličky, přidejte kousky mozzarelly a pečiva a posypte nastrouhaným čedarem.

9

Pečte 15-20 minut, dokud nebude povrch zlatavý a křupavý. Podávejte s čerstvým salátem nebo špagetami.

NĚCO NAVÍC
Jak připravit česnekový chléb

Skvělý česnekový chléb, který můžete skladovat v lednici i několik dní, připravíte jednoduše z francouzské bagety, másla, česneku a petrželky. Na povrchu bagety udělejte příčně po celé délce zářezy, do nich kousky nakrájeného másla, drcený česnek podle chuti a trošku petrželky. Bagetu zabalte do alobalu a nechte zapéct, aby máslo roztálo. Na posledních pár minut můžete alobal rozevřít a chléb dopéct dokřupava. Pro tento recept můžete použít jak čerstvý, tak sušený česnek. Bageta se výborně hodí jako příloha k polévkám, salátům či grilovanému masu.

Zdroj: BBC Good Food

Související články

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...