Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krůtí sekaná
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 31
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2590 kcal
Bílkoviny 231 g
Sacharidy 230 g
Tuky 110 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle sekaná je krásně šťavnatá díky přidané zelenině opečené v másle, a pokud byste jí chtěli dodat uzenější příchuť, můžete ubrat másla a v zeleninové směsi opéct i malé kostičky špeku.

Suroviny

nakrájené nadrobno
zbavené semínek a nakrájené nadrobno
česnek 3 stroužky
nadrobno
tymián sušený 2 ČL
nebo sušené oregano, dobře rozemnuté
ideálně z horních stehen, o pokojové teplotě
strouhanka ½ hrnku
čerstvá
vejce 1 ks
kečup ¾ hrnku
worcesterská omáčka 2 ČL
sůl 1 ČL
pepř ½ ČL
čerstvě mletý
k podávání
hořčice
k podávání
jarní cibulka
k podávání

Postup

1

V pánvi rozpusťte máslo a opékejte na něm zvolna cibuli a papriky do změknutí, asi 10 minut, potom přihoďte česnek a bylinky a ještě chvíli míchejte. Odstavte a nechte směs vychladnout
ve velké míse. Troubu předehřejte na 180°C.

2

Do vychladlé směsi přidejte krůtí maso, strouhanku, vejce, zhruba třetinu kečupu, worcesterskou omáčku, sůl a pepř. Dobře propracujte a pak z hmoty navlhčenýma rukama na plechu uplácejte šišku a uhlaďte ji tak, aby byla zvenku bez prasklin. Pokud se bojíte, že se vám sekaná bude rozpadat, můžete připravenou hmotu natlačit do formy na chlebíček a svrchu uhladit vlhkýma rukama. Ať už zvolíte klasickou šišku, nebo hranatou sekanou ve formě, vždy povrch potřete zbývajícím kečupem a pak vložte do předehřáté trouby na 50 minut až hodinu.

3

Podávejte s chlebem, jarní cibulkou a hořčicí pro dospělé a s bramborovou kaší pro děti.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč