Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kükü (perská omeleta)
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2005 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 50 g
Tuky 156 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krása tohohle receptu je v tom, že lze použít libovolné měkké bylinky a lupení včetně kopřiv, popence a jiných planých jarních rostlin. A přizpůsobíte-li kořenění tradičním chutím, získáte bezlepkovou variaci na nádivku.

Suroviny

ghí 3 PL
vrchovaté lžíce, lze nahradit 8 lžícemi oleje
nakrájené nadrobno
vejce 6 ks
sezamová semínka 1 ČL
opražená
římský kmín ¼ ČL
mletý
koření sumah ¼ ČL
nemusí být
česnek sušený ¼ ČL
mletý (nemusí být)
mletý
pepř mletý 1 ČL
čerstvě mletý
sůl 1 ČL
česnek 2 stroužky
nadrobno
baby římský salát 2 ks
nakrájený nadrobno, lze nahradit saláty little gem, nakrájenými nadrobno (nebo 1/2 římského salátu)
jarní cibulka 2 ks
nadrobno
petrželka 1 svazek
čerstvá (jedno jaká), nakrájená nadrobno
kopr ½ svazku
nakrájený nadrobno
nasekané
lze nahradit sýrem labne, k podávání
hráškové výhonky
či jiné výhonky, k podávání

Postup

1

Na 1 lžíci ghí nebo 2 lžících oleje na středním ohni opečte cibuli do světle zlatova. Vyjměte ji a nechte zchladnout.

2

Vejce rozklepněte do mísy, přidejte sezam, koření a sůl. Jemně prošlehejte vidličkou. Přidejte česnek, salát, cibulku, bylinky, ořechy a opečenou cibuli. Promíchejte, ale nepřemíchejte.

3

Zbývající tuk rozehřejte na mírném až středním ohni ve velké pánvi (můžete také opékat nadvakrát v pánvi o průměru cca 20cm, půjde to o něco rychleji), vlijte směs a opékejte zakryté, až vejce zpevní (10–15 minut). Pomocí talíře obraťte a opékejte dalších 10–15 minut dozlatova. Podávejte s jogurtem či labne, posypané výhonky podle chuti.

NĚCO NAVÍC
Kükü můžete svrchu zapéct pod rozpáleným grilem (asi 2 minuty, špejle zapíchnutá doprostřed by měla vyjít suchá).

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč