Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kukuřičné hotdogy v indiánském stylu
Kukuřičné hotdogy v indiánském stylu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kukuřičné hotdogy v indiánském stylu

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2900 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 175 g
Tuky 198 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbenou pochoutku letních festivalů amerického jihozápadu děti milují tak, že k ní snědí bez odporu i pořádnou porci zdravého salátu.

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 3 ČL
sůl 1 ČL
pepř
čerstvě mletý
hořčice dijonská ½ ČL
vejce 1 ks
prošlehané
mléko ¾ hrnek
či podle potřeby
olej
na smažení
kvalitní, s vysokým obsahem masa, příčně rozpůlené
salát
ze směsi rukola a čerstvých salátových lístků s francouzskou hořčičnou zálivkou
hořčice dijonská
k podávání
k podávání

Postup

1

V misce smíchejte a důkladně prošlehejte všechny ingredience až po párky tak, aby vzniklo husté těstíčko, které bude na párcích dobře držet. Těstíčko přemístěte do vysoké, úzké sklenice.

2

V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje. Do párků zapíchněte z jednoho konce dřevěné špejle tak, aby opravdu dobře držely. Chyťte párky za špejle a namáčejte je v těstíčku. Přebytečné těstíčko nechte okapat a pak je vkládejte do horkého oleje a smažte z obou stran dozlatova.

3

Podávejte okamžitě, s hořčicí či dobrým kečupem a svěžím zeleným salátkem.

NĚCO NAVÍC
Tohle těstíčko je opravdu výborné, dobře drží a lze v něm obalovat i třeba zeleninu: květák, brokolici nebo dýni. Ale chutná nejlépe zatepla, jak vychladne, už to není ono.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...