Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuličky z krůtího masa a bílých fazolí se zelným salátem
Kuličky z krůtího masa a bílých fazolí se zelným salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuličky z krůtího masa a bílých fazolí se zelným salátem

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3116 kcal
Bílkoviny 207 g
Sacharidy 227 g
Tuky 155 g
Vláknina 67 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do krůtích kuliček z krůtího masa a bílých fazolí můžete místo parmazánu přidat libovolné zbytky sýrů, podle konzistence nastrouhané či rozdrobené. Skvělé jídlo a spotřebované zbytky? To si necháme líbit! Navíc velkou výhodou veškerých masových i luštěninových koulí je, že se dají napéct ve velkém a zamrazit na jindy.

Suroviny

1 konzerva – slitá, dobře propláchnutá a okapaná
nakrájená nahrubo
mrkev 1 ks
nastrouhaná najemno
česnek 3 stroužky
nasekané
sušená rajčata 1 ks
1 rajče v oleji, okapané a nakrájené nadrobno - lze nahradit 1–2 lžícemi rajčatové pasty
vejce 1 ks
italské bylinky 1 ČL
nebo provensálské
petrželka 4 snítky
nasekané nadrobno
pepř barevný ½ ČL
čerstvě mletý
sůl 1 ČL
najemno nastrouhaný + navíc k podávání
rostlinný olej
na vytření porcovače
čerstvý, k podávání
Na salát
majonéza 100 g
jablečný ocet 2 PL
hořčice dijonská 1 PL
nebo tekutý med
kmín ¾ ČL
drcený
sůl ¼ ČL
pepř
čerstvě mletý
na nudličky
na nudličky
mrkev 2 ks
nastrouhané nahrubo
jarní cibulka 3 ks
nebo 1/2 svazku pažitky, nakrájené na tenká kolečka

Postup

1

Začněte salátem. Na zálivku prošlehejte ve velké míse majonézu, ocet, hořčici, javorový sirup či med, kmín, sůl a pepř podle chuti. Podle libosti přidejte ještě trochu majonézy nebo dolaďte ostatními surovinami. Pak vsypte obojí zelí, mrkev a jarní cibulky nebo pažitku. Promíchejte a podle chuti dosolte a dopepřete. Zakryjte a dejte do chladu rozležet.

2

Troubu předehřejte na 200–220 °C. Ve food processoru zpracujte pulzy dohladka: fazole, cibuli, mrkev, česnek a sluncem sušená rajčata. Vyklopte do mísy a přidejte mleté maso, 1 vejce, sušené bylinky, petrželku, pepř, sůl a parmazán. Propracujte rukama do stejnorodé hmoty.

3

Pomocí porcovače na zmrzlinu či jiným osvědčeným způsobem tvořte z hmoty 3–4 cm kuličky (mělo by jich být zhruba 18) a klaďte je na plech vyložený pečicím papírem. Mezi jednotlivými kousky vytřete porcovač olejem. Pečte 30 minut. Pak vyzkoušejte, zda jsou hotové. Pokud ano, podávejte je se zelným salátem, chlebem a dalším parmazánem na posypání, anebo je nechte vychladnout, zabalte a zamrazte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/11

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...