Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře na cideru a libečku
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2351 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 55 g
Tuky 173 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Inspirovali jsme se receptem z kuchařky Jekky McVicarové. Jablka, cider, libeček, houby a pórek, to je podzim na talíři!

Suroviny

cider 500 ml
(my jsme použili cider Utopia) + případně další na dolití
pórek 1 ks
nakrájený na kolečka
červená kyselá a pevná, nakrájená na měsíčky
krémové, na plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
podle velikosti
libeček 2,5 PL
najemno nasekaných + pár celých lístků na ozdobení

Postup

1

Cider v rendlíku uveďte do varu a nechte zredukovat na polovinu.

2

V litinovém hrnci či pekáčku rozehřejte polovinu másla a opečte na něm pórek, přidejte jablka a žampiony a opékejte, až budou houby zlatavé. Pak vyjměte a dejte stranou.

3

Do uvolněné nádoby přidejte zbytek másla, rozpalte jej a opečte na něm osolené a opepřené kuře ze všech stran. Pak zalijte zredukovaným ciderem a vložte do trouby rozehřáté na 190°C. Zakryjte a pečte cca 40 minut. Během pečení občas přelijte výpekem. Pokud by se šťáva příliš vypařovala, podlijte ještě trochou cideru.

4

Když jsou stehna měkká, vyjměte pekáč z trouby. Vraťte ke kuřeti opečená jablka, žampiony a pórek, přidejte libeček a smetanu a společ- ně prohřejte 5 minut. Ozdobte listy libečku a podávejte s bramborovou kaší nebo bagetou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...