Suroviny
Na paličky
kuřecí stehna spodní
8
ks
Na marinádu
sójová omáčka
2
PL
z 1 limety, jemně nastrouhaná
česnek
2
stroužky
rozdrcený
koriandr čerstvý
3
PL
čerstvý, nasekaný
kari pasta
2
PL
kokos
3
PL
strouhaný
kokosové mléko
2
PL
Postup
1
Smíchejte marinádu
Všechny přísady na marinádu důkladně promíchejte v misce. Vložte omyté a osušené kuřecí paličky a pečlivě je ve směsi obalte. Zakryjte potravinářskou fólií; v ledničce maso s marinádou vydrží až osmačtyřicet hodin.
2
Upečte a podávejte
Kuřecí paličky i s marinádou grilujte nebo pečte při 200 ºC v troubě; často otáčejte. Maso by mělo být pěkně propečené asi po pětadvaceti minutách. Pokud se vám zdá, že se opéká příliš rychle, přikryjte ho dvojitou vrstvou alobalu.
Podávejte: se snítkami čerstvého koriandru, skrojky limety, rýží, bramborami a salátem