Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře zapečené s houbami a bramborami
Kuře zapečené s houbami a bramborami
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Kuře zapečené s houbami a bramborami

3.9/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1382 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 104 g
Tuky 59 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapojte děti do vaření! Společně můžete ze zbytků vařeného či pečeného kuřete vytvořit vydatný koláč s plátky brambor v anglickém stylu.

Suroviny

+ další na vymazání
nakrájená nadrobno
nakrájené na plátky
vývar kuřecí 500 ml
pepř
čerstvě mletý
hořčice mletá 1 špetka
nakrájené na kousky
mražená zelenina 2 hrsti
směs kukuřice, hrášku, brokolice a mrkve (nebo si vyberte své oblíbené druhy)
Na bramborovou pokličku
velké, nakrájené na plátky
rozpuštěné

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Máslo vhoďte do středně velkého hrnce a na středním ohni nechte rozpustit. Přidejte cibuli a za občasného míchání ji nechte 5 minut restovat. Do hrnce s cibulí přidejte houby.

2

Jakmile jsou cibule a houby téměř hotové, za stálého míchání je zaprašte moukou – vznikne hustá hmota zvaná jíška. Oheň stáhněte na mírný a jíšku za stálého míchání restujte 2 minuty – tím se mouka rozvaří a hotová omáčka nebude mít moučnou chuť.

3

Sundejte jíšku z ohně. Za stálého míchání pomalu přilívejte vývar. Po přidání veškeré tekutiny dochuťte pepřem, špetkou muškátového oříšku a hořčičným práškem. Oheň zvyšte zpět na střední, vraťte na něj hrnec a za stálého míchání pomalu přiveďte k varu. Jakmile omáčka zhoustne, snižte oheň na velmi mírný. Do omáčky přidejte vařené kuře a zeleninu a dobře promíchejte. Středně velkou koláčovou formu či zapékací mísu vymažte trochou másla a nalijte do ní připravenou náplň.

4

Na náplň opatrně rozložte plátky brambor tak, aby se mírně překrývaly.

5

Potřete brambory trochou rozpuštěného másla a pečte v troubě asi 35 minut. Pokrm je hotový, jakmile jsou brambory propečené a zlatavě hnědé.

Fotografie a recept převzaty z BBC Good Food.

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...