Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí kebab z pánve
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 28
Do 45 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2693 kcal
Bílkoviny 193 g
Sacharidy 230 g
Tuky 95 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Teď už pro kebab nemusíte do stánku s fastfoodem. Typickou přípravu na velmi dlouhém otáčivém špízu jsme upravili pro podmínky domácí kuchyně a vznikla dobrota, kterou podáváte do 30 minut. Kuřecí kebab z pánve vás přenese do prostředí indických tržnic a bufetů.

Suroviny

na nudličky
koření 1 PL
směs na gyros Gyros-Kebab Avokádo
olivový olej 3 PL
sůl mořská
Na jogurtovou omáčku
olivový olej panenský 2 PL
česnek sušený 1 ČL
chilli sušené 1 špetka
mleté
máta 1 PL
nasekaná
sůl mořská
K podávání
vhodný k plnění
ledový salát ¼ ks
na nudličky
na tenké plátky
na tenké plátky

Postup

1

Nakrájené maso promíchejte s kořenicí směsí Gyros-Kebab Avokádo a většinou oleje a nechte minimálně půlhodiny marinovat.

2

Připravte si jogurtovou omáčku. Všechny přísady smíchejte a dejte vychladit do lednice.

3

Chleby pita přepulte a opečte nasucho na pánvi nebo je prohřejte v troubě pod grilem. Udržujte v teple, než si připravíte maso.

4

Rozehřejte pánev, potřete ji zbytkem oleje a marinované kuřecí nudličky zprudka orestujte ze všech stran, aby byly opečené, ale zůstaly šťavnaté. Trvá to zhruba 5 minut. Osolte. 

5

Chleby pita naplňte ledovým salátem, masem, rajčaty, cibulí a nakonec přelijte jogurtovou omáčkou. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC

  • Podobně můžete kebab připravit také z dalších druhů mas, které jsou vhodné k rychlému opékání na pánvi. Zkuste jemnou vepřovou panenku nebo hovězí roštěnou.
  • Maso marinujte nejméně 30 minut. Ideální je naložit ho ráno a večer si jen opéct bleskovou večeři.

Související články

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...