Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí kung pao
ZDROJ: Olive Magazine
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 20
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1686 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 106 g
Tuky 88 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kung pao je klasika čínské kuchyně. Tradiční sečuánská verze se připravuje se sušenými chilli papričkami, ale my místo nich použili čerstvé. 

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
kešú 1 hrst
kuřecí stehenní řízky 500 g
nakrájené na kousky velikosti sousta
sůl
pepř
čerstvě drcený
řapíkatý celer 1 ks
na plátky
červená, na plátky + navíc k podávání
na kostky
na kostky
česnek 3 stroužky
na plátky
zázvor (čerstvý) 2 cm
najemno nasekaný
pepř 1 ČL
nejlépe sečuánský, drcený
jarní cibulka
škrob 2 ČL
kukuřičný
čínské
sójová omáčka 1 PL
rýže vařená
k podávání

Postup

1

Ve velkém woku na středním plameni rozehřejte olej a kešú oříšky za stálého míchání opékejte několik minut, dokud nezhnědnou. Pomocí děrované naběračky je vyndejte na talíř a dejte stranou.

2

Kuře dobře osolte, opepřete podle chuti, zvyšte plamen a opékejte 5–10 minut nebo dokud není dobře propečené. Vyndejte na talíř.

3

Celer, červenou chilli papričku a zelenou a červenou papriku opékejte 5 minut nebo do změknutí a zhnědnutí okrajů. Přidejte česnek, zázvor, kuličky sečuánského pepře a jarní cibulku a smažte ještě asi minutu.

4

Smíchejte kukuřičný škrob, rýžové víno a sójovou omáčku a vytvořte z nich pastu, poté postupně za stálého míchání přilévejte 200 ml vody. Nakonec přidejte cukr.

5

Omáčku vlijte do pánve k zelenině, přidejte kuřecí maso a kešú oříšky a duste 10 minut, nebo dokud omáčka nezhoustne a vše v ní hezky neobalí.

6

Podávejte s rýží a extra chilli papričkami, chcete-li.

Zdroj: Olive Magazine

 

Související články

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...