Kuřecí polévka se zeleninou nikdy neomrzí!
Suroviny
Postup
Ve velkém hrnci rozehřejte olej na středním či silném ohni. Vsypte cibuli, česnek, polovinu mrkve a celeru. Za stálého míchání pár minut opékejte (aby se česnek nepřipálil). Přidejte kuře, tymián, rozmarýn a bobkový list, zalijte 3 litry vody a přiveďte k varu. Na středním ohni zvolna vařte 1,5 hodiny. Pak přeceďte a uchovejte vývar i celé kuře. Oberte a nakrájejte či natrhejte maso, kosti a kůži odstraňte.
V čistém rendlíku opražte nasucho rajčatovou pastu, vsypte rajčata, osolte, opepřete a 5 minut míchejte (třešňová rajčátka rozmáčkněte). Zalijte vývarem, zesilte oheň, přiveďte k varu a 5 minut povařte (podívejte se na obal těstovin a zjistěte, jak dlouho se vaří, je-li třeba, přidejte je už teď). Vsypte zbývající řapíkatý celer a mrkev, fenykl a těstoviny, vař- te dalších 5 minut. Přidejte cuketu a obrané maso a vařte 2 minuty, aby se vše prohřálo. Do polévky vsypte kapustu a nechte ji zavadnout (asi minutu). Podávejte s parmazánem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Recepty se spoustou zeleniny(19 receptů)
- Přesnídávkové polévky, které můžete zařadit do nízkotučného jídelníčku(13 receptů)