Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuskus s kuřetem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 59
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4301 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 857 g
Tuky 24 g
Vláknina 107 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá a dobrá večeře, ideální pro zahřátí po návratu z práce. Nejvíc oceníte jednoduchost přípravy a fakt, že při ní zašpiníte jednu jedinou pánvičku. Kuskus bude skvělý i jako oběd s sebou druhý den.

Suroviny

olivový olej 1 PL
na kolečka
na kostky
zázvor (čerstvý) 1 ks
harissa 1 ČL
sušené meruňky 10 ks
cizrna vařená ½ konzervy
kuskus 200 g
vývar kuřecí 200 ml
horký
koriandr čerstvý 1 hrst
k podávání

Postup

1

Olej zahřejte na velké pánvi a minutu dvě na něm opékejte cibuli, aby tak tak změkla.

2

Přisypte kuře a opékejte ho sedm až deset minut, mělo by se propéct a cibule zezlátnout.

3

Navrch nastrouhejte zázvor, přimíchejte harissu a opékejte ještě minutu.

4

Vmíchejte meruňky, cizrnu a kuskus, pak vlijte vývar a jednou zamíchejte. Přiklopte víkem nebo těsně překryjte alobalem a nechte pět minut stát, aby kuskus změkl a tekutina zmizela.

5

Kuskus načechrejte vidličkou a posypte nasekaným koriandrem. K podávání dejte na stůl harissu pro ty, kdo to rádi ostré.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...