Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kůzlečí řízky s dipem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3206 kcal
Bílkoviny 232 g
Sacharidy 329 g
Tuky 99 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kůzlečí řízky považovaly naše babičky za sváteční jídlo hodné neděle. Udělejte to stejně jako ony a servírujte řízky ve slavnostní okamžik.

Suroviny

velké, nebo 8 středních
kýta nebo hřbet
sůl
pepř
vejce 3 ks
strouhanka 200 g
slunečnicový olej
na smažení
na smažení
Na dip
nebo zakysaná smetana
česnek 3 stroužky
klíčky 1 hrst
sůl
pepř
řeřicha
na ozdobu

Postup

1

Nejprve udělejte dip: sýr nastrouhejte a smíchejte s jogurtem nebo zakysanou smetanou, přidejte najemno nasekaný česnek, vmíchejte klíčky a dochuťte solí a pepřem. Dejte chladit do lednice.

2

Brambory uvařte ve slupce doměkka. Kůzlečí maso naporcujte na řízečky velikosti dlaně. Maso z obou stran osolte a opepřete a pak obalte v klasickém trojobalu – mouce, vajíčku a strouhance. V pánvi rozpalte dostatečnou vrstvu oleje a másla a pak na něm pomalu z obou stran osmažte řízky. Brambory sceďte, oloupejte a po delší straně nařízněte. Do vzniklé kapsy dejte pořádnou lžíci dipu a zasypte čerstvou řeřichou. Podávejte společně s řízečky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...