Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Květáková polévka s kapary

Květáková polévka s kapary

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3055 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 265 g
Tuky 170 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbená krémová polévka se šmrncovní posypkou!

Suroviny

menší
+ 1 lžička navíc na opečení pečiva
olivový olej 2 PL
+ trocha navíc na pokapání
oloupané a nakrájené na kostky
nasekaná nahrubo
česnek 3 stroužky
nasekaný nahrubo
vývar zeleninový 1 l
sůl
pepř bílý
čerstvě mletý
chleba 1 hrst
drobečky – nejlépe z žitného nebo kváskového chleba
kapary 2 PL
propláchnuté
mandle 100 g
oloupané, nasekané nahrubo
řeřicha 1 ks
nebo mikrobylinky na posypání (nemusí být)

Postup

1

Květák rozlámejte na menší růžičky, stonek pokrájejte na menší kousky. V hrnci rozehřejte lžíci másla a olej. Přidejte květák, brambory a cibuli. Společně opékejte, po chvíli přidejte česnek a bobkové listy. Pak zalijte vývarem a vařte 15–20 minut, dokud není zelenina měkká.

2

Polévku rozmixujte dohladka, přidejte smetanu a dochuťte solí a pepřem. Pokud je výsledek moc hustý, přilijte trochu horkého vývaru nebo vody.

3

Na lžičce másla opečte chlebové drobečky, kapary a mandle dokřupava. Posypkou ozdobte polévku, posypte bylinkami a hladinu můžete pokapat olivovým olejem. Podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...