Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Květáková polévka s křupavou slaninou
Květáková polévka s křupavou slaninou
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Květáková polévka s křupavou slaninou

4.3/5 Počet hodnocení: 34
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8296 kcal
Bílkoviny 280 g
Sacharidy 506 g
Tuky 540 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle polévka dostala celou naši redakci... Ani vám nepůjde z hlavy! Květáková polévka s křupavou slaninou je nádherně krémová a slanina ji dodá skvělou uzenou chuť.

Suroviny

olivový olej panenský 4 PL
+ na dokončení
řapíkatý celer 1 ks
na plátky
nadrobno
česnek 2 stroužky
nadrobno
oloupané, nakrájené
vývar kuřecí 1,5 l
květák 1 hlávka
na růžičky
strouhaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
pancetta 6 plátků
pivní
petrželka
hladkolistá, k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Dva plechy vyložte pečicím papírem.

2

V hrnci na 2 lžících oleje opékejte celer, cibuli a česnek 3–4 minuty, až změknou. Pak přidejte brambory, vývar, bobkový list, muškátový květ a 3/4 květáku. Přiveďte k varu, ztlumte a vařte 12–15 minut doměkka. Vyjměte bobkový list a rozmixujte. Vmíchejte smetanu a 2/3 parmazánu. Osolte a opepřete.

3

Mezitím rozložte zbylé růžičky květáku a plátky slaniny na plech. Opepřete a květák pokapejte lžící oleje. Posypte 2 lžícemi parmazánu. Pečte 10–12 minut dokřupava. Šikmé plátky rohlíků rozložte na druhý plech, pokapejte lžící oleje a posypte zbylým parmazánem. Pečte 2 minuty dozlatova.

4

Polévku rozdělte do talířů nebo misek. Posypte křupavým květákem a slaninou a petrželkou. Toustíky z rohlíků podávejte zvlášť.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...