Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lasagne s cuketami, lososem a bešamelem

Lasagne s cuketami, lososem a bešamelem

3.8/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Snadné Pro 3-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2374 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 137 g
Tuky 133 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahůdkový důkaz, že z cuket můžete připravit i pokrm pro sváteční chvíle.

Suroviny

spíše menší, nakrájená na tenká kolečka
sůl
pepř
čerstvě mletý a barevný
olivový olej panenský
+ trocha navíc na vymazání
mléko 500 ml
plnotučné
strouhaný
losos 400 g
filet (bez kosti a kůže), nakrájený na 0,5cm plátky
lasagne (těstovina) 1 bal
možná nespotřebujete všechny
strouhaný, lze použít i gruyère

Postup

1

Troubu předehřejte na 150°C. Cuketová kolečka osolte a nechte je trochu vykapat v cedníku (nebo je mírně vymačkejte a zbavte je tím tekutiny). Pak je pokapejte olivovým olejem a předpékejte rozprostřená na plechu vyloženém pečicím papírem 20 minut. Pak teplotu v troubě zvyšte na 160 °C.

2

Připravte bešamelovou omáčku: z másla a mouky upražte v rendlíku světlou jíšku, postupně přilévejte mléko za stálého šlehání metlou a pak dále šlehejte stále na ohni do zhoustnutí. Osolte a jemně ochuťte špetkou čerstvě strouhaného muškátového oříšku.

3

Do zapékacích misek (jedno- až dvouporcových) vymazaných máslem vrstvěte nejprve cukety, na ně lososa, pokropte bešamelovou omáčkou, posypte trochou sýra a na něj dejte těstovinový plát. Vrstvy zopakujte ještě jednou či dvakrát, zakončete cuketami, bohatou vrstvou bešamelu a strouhaným sýrem.

4

Pečte při 160°C asi 30 minut. Pak zkontrolujte, je-li všechno dobře propečené, popřípadě pečte ještě chvíli. Podávejte ochucené barevným pepřem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...